Přívěsný vozík je užitečné zařízení, s kterým toho můžeme odvést opravdu spoustu. K jeho propojení s vozem potřebujeme vhodné a bezpečné tažné zařízení.

Přívěsný vozík za auto

Bezpečné tažení

Kufr vozu není nafukovací, a proto může být problém do něj dostat vše potřebné. Tato zapeklitá situace se dá vyřešit poměrně snadno a to tak, že za vůz zapřáhneme přívěsný vozík. Na to, že se jedná o jednoduché zatížení, tak má vysokou užitkovou hodnotu, protože na něj bez problémů naložíme stovky kil a můžeme vyrazit kam budeme potřebovat. Je také ideální pro stavební materiál, protože si zbytečně nemusíme špinit a ničit zavazadlový prostor našeho vozu.

karavan za auto

Samozřejmě musíme dodržovat jistá pravidla a bezpečnost, abychom do cíle dorazili v pořádku. Nejprve sledujte maximální povolené hmotnosti automobilu, vozíku a Vašeho řidičského oprávnění. Vozík musí být vždy správně zapojen a fungovat mu všechny světla, jenž se přepínají podle automobilu. Náklad rozumně rozmístěte a připevněte, abychom se vyhnuli riziku, že jej třeba někde vytratíme, což by mohlo v provozu napáchat velké škody.

Tažné zařízení

Kromě vozíku můžeme za vozem tahat třeba karavan, což je velmi časté v letním období, protože takto máme snadno vyřešené ubytování. Ať už chceme zapřáhnout cokoliv, tak to to rozhodně nepůjde bez tažného zařízení. To je pevně upevněno k vozu, a proto nám právě umožňuje tahání těžkých nákladů bez toho, aby to mělo negativní vliv na vozidlo.

tažení přívěsu

Nutno podotknout, že každý model auta má body pro uchycení tažného vyřešené jinak, z čehož plyne, že na něj musí být speciálně vyrobené tažné. Na našich silnicích hojně jezdí škoda Fabia, což je jeden z typických vozů, protože není nijak drahý a sepište lidem vyhovuje. Tažné zařízení škoda Fabia zakoupíte za dobrou cenu, takže se nemusíte bát žádných astronomických sum. Pro nosiče kol je vhodnější pevné, ale u tahání vozíku zase odnímatelné, protože jej můžeme schovat do kufru. O montáž a zapojení elektroinstalace se nám postará servis.

Mohlo by se vám také líbit: